Werkwijze

Intake en analyse

Een intake gesprek is de basis voor een veilig en realistisch trainingsprogramma. Het intake formulier geeft onder meer inzicht in je lifestyle, eet en bewegingsgedrag en medische achtergronden. Het intake gesprek is bij Balance fit GRATIS en geheel vrijblijvend.

Besluit je met Balance fit door te willen gaan dan analyseren wij je fitheid en de mobiliteit van je bewegingsapparaat. We doen dit door het uitvoeren van verschillende testen:

  • FMS test (Functional Movement Screen, bepalen mobiliteit bewegingsapparaat)
  • Bloeddruk meting
  • Vetpercentage meting
  • Bepalen van lengte en gewicht

*Mocht je verwijzing hebben van de fysiotherapie, dan zal er eerst door ons overleg plaatsvinden met de fysiotherapeut om samen te komen tot een veilig en verantwoord programma voor optimaal herstel.

Het trainingsprogramma

De uitkomsten van de verschillende testen zullen de basis zijn van je persoonlijke trainingsprogramma. Jij levert de wil om te trainen en wij leveren de juiste kennis en begeleiding om vorderingen te kunnen blijven maken. Het trainingsprogramma is een gevarieerd programma van bewegingsvormen en oefeningen, zodat er voldoende variatie is, maar het ook leuk blijft om te trainen of te werken aan het herstel.

Zonder variatie zullen je spieren wennen een bepaalde beweging of belasting en zul je minder snel resultaat gaan boeken.

Het is dus belangrijk om de spieren de juiste prikkels te blijven geven (stimuleren). Afwisseling in tempo en belasting is hiervoor noodzakelijk.

Balance fit maakt gebruik van diverse materialen en oefeningen. Onze trainingslocatie is geheel ingericht met de nieuwste apparatuur van Life Fitness, wereldmarktleider in de fitness industrie. Verder maken wij gebruik van Concept II Roeiers en de Skierg.Voeding voor optimale resultaten

Gezonde en uitgebalanceerde voeding is essentieel om sneller resultaten te krijgen van je inspanningen. Helaas wordt de rol van voeding bij een sportieve prestaties of beweging veelal onderschat. Balance fit heeft ook focus op wat het lichaam nodig heeft om zowel tijdens je ontwikkeling en prestaties als het herstel na de inspanningen te bevorderen.

Mocht er tijdens de trainingen blijken dat je lichaam een meer specifiek voedingsschema nodig heeft ter bevordering van de prestatie, inspanning of herstel dan zal Balance fit je door verwijzen naar de diƫtiste binnen het gezondheidsplein Damsterdiep.