Diabetes / Obesitas

Diabetes

Diabetes is de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Diabetes wordt ook wel suikerziekte genoemd. Beweging en voeding spelen en een belangrijke rol bij deze ziekte.

Onderzoek laat dus zien dat bij diabetes bewegen en voeding (koolhydraten en vetten) een belangrijke rol spelen. Deze rol verschilt per persoon en is bij diabetes type I anders dan bij diabetes type II.

Ieder mens is ander en afhankelijk van je lifestyle en het type diabetes heeft jouw lichaam andere behoeften. Deze behoeften zijn persoonlijk en veranderen ook nog eens per levensfase.

Hoe zorg je er nu voor dat jouw lifestyle past bij deze ziekte? Dat is niet eenvoudig. Bij Balance fit houden we rekening met Diabetes en stellen we een persoonlijk trainingsprogramma voor je op, passend voor een gezonde lifestyle en doelstellingen als Diabeet - Samen gezond op weg!

We zullen je ook een basis voedingsschema aanreiken, die is afgestemd op Diabetes en de (extra) trainingen die je gaat uitvoeren bij Balance fit. Een diëtist is de aangewezen persoon om je te helpen met een meer specifiek voedingsschema. Mocht dit wenselijk zijn dan kunnen we je hiermee in contact brengen binnen het gezondheidsplein Damsterdiep.

Overgewicht - Obesitas

Overgewicht en Obesitas behoort tot één van de belangrijkste volksgezondheidsproblemen van dit moment. De gevolgen van deze syndromen kunnen een ernstige bedreiging vormen voor je gezondheid. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen overgewicht en obesitas?

Overgewicht is een syndroom waarbij er sprake is van te veel vetweefsel in je lichaam. Overgewicht ontstaat als je lichaam meer voedingsstoffen binnenkrijgt dan nodig is voor de maximale energiebehoefte. De noodzakelijke hoeveelheid energie wordt namelijk uit de voedingsstoffen gehaald en verbrand. Het overschot hiervan wordt door het lichaam als ‘reserve’ opgeslagen in de vorm van vet.

Obesitas is sinds 1998 officieel geregistreerd als chronische ziekte en is ook overgewicht. Het enige verschil is dat je bij Obesitas een BMI (Body Mass Index ) van 30 of hoger hebt. Heb je een BMI van 35 of hoger, dan spreken we van Morbide Obesitas.

Hoe kunnen wij je helpen

De oorzaken van zowel diabetes, overgewicht of obesitas kunnen erg divers zijn, mede daarom is het belangrijk dat we samen gaan kijken naar realistische doelstellingen om zo een verantwoord behandelplan op te kunnen stellen.

Één ding weten we zeker: bewegen is gezond, een verandering van je lifestyle is noodzakelijk, maar deze moet natuurlijk leuk zijn!

Samen met Balance fit ga je hieraan werken. Afvallen, op gewicht blijven, trainen voor een marathon? Het kan allemaal met onze persoonlijke begeleiding. Natuurlijk zijn er momenten dat je het allemaal niet meer ziet zitten, maar onze trainingen gaan altijd door!

"It always seems impossible, until its done!”